googlebed73e1f6073af1d.html

Sadlar


Amerigo och VegaVälkommen till en sadel som är gjord enligt gammalt beprövat hantverk. Inga kompromisser är gjorda. Mode och storskalighet är inga ledord hos Amerigo. Här gäller funktion och kvalitet. Båda dessa ska bevisas genom prestation på tävlingsbanor i samtliga discipliner. 

En fungerande sadel gör en fungerande och hållbar häst.


Amerigo har två olika märken. Den ena är Amerigo och den andra som är lite lägre i pris är Vega. Båda dessa är gjorda med samma teknik, läder och bossor men Vegan har till skillnad från Amerigons träbom en syntetbom. Detta gör att priset är lägre på Vegan och blir ett alternativ för den som inte har den största plånboken men ändå höga krav på utrustningen och funktionen. 

Vegan går att bomändra precis som Amerigon 1,5 storlek tack vare att syntetbommen är förstärkt med ett head iron. 

Amerigosadlarna finns i en mängd olika modeller och utföranden allt efter önskemål.

Vega finns inte i lika många modeller men passar till många hästar.

Den nyaste sadeln i Amerigos produktion är Masterclass.  Masterclass Dressage är byggd på en Classic-bom och Masterclass Jump är byggd på en DJ-bom. 

Masterclass släpptes i samband med Amerigos 20-åriga jubileum. Den kan bli din helt egna unika sadel med hjälp av piping i olika färger, eller varför inte smycka ut sadeln med detaljer i lack?

Förra året släpptes en hett efterlängtad modell som heter Pasubio. Pasubion är byggd på en DJ-bom som är en av vår mest älskade och uppskattade bom. DJ dressyr eller DJ Island som den numera heter är en flatback-sadel medan Pasubion är gjord med ett klassiskt dressyrsäte för mer stöd bakom rumpan och ett något öppnare framvalv. 

Pasubio

Masterclass jump

Masterclass 

Du kan hitta alla våra modeller och rekommenderade utpriser här på sidan men samtliga modeller kräver att man mäter och provar ut för bästa resultat. Vi kommer därför inte ta emot någon beställning utan att vi kontaktar beställaren.

Leveranstid för en sadel är 6-10 veckor. Varje sadel tillverkas enligt mått och storlek i Italien. Vid beställning av sadel betalar du en bokningsavgift på halva beloppet. Resterande betalas vid leverans.

Amerigo lämnar 5 års garanti på bommen och 2 års garanti på läder.

Vega har livstidsgaranti på bommen

 https://www.amerigo-saddles.com/en/site/discover-amerigo-10574/guarantee-10575/

För att garantin ska gälla så måste du sköta din sadel med rekommenderade produkter. Här får du lite information:

https://www.amerigo-saddles.com/en/site/knowhow-10579/leathercare-10581/


Varje häst är unik

Du och din häst utgör tillsammans en helhet där inget blir starkare än den svagaste länken. Se till att det inte är sadeln som hindrar er framgång. Ta hjälp av en av Amerigo auktoriserad sadelprovare. Har du en gång fått möjlighet att rida din häst i en sadel som samverkar med hästens exteriör som är anpassad till er båda så kommer du inte nöja dig med mindre.

Att rida ska inte kräva all din styrka. Och det gör det inte heller om du, hästen och sadeln samverkar med de fysiska lagarna. 

https://www.facebook.com/amerigosaddles/videos/2318842981465751/