Clinic på Brunmåla

17.10.2018

Idag var vi som jobbar med Amerigo bjudna att närvara en utbildningsdag med Mr Amerigo himself, Peter Menet, arrangerad av Sadelmagasinet på Brunmåla klinik.

Vi fick hela förmiddagen till vårt förfogande inomhus, (vilket är ett stort plus såhär års) där Peter berättade om sitt system och lösningar för olika typer av exteriörer.

Vi blev också lite mer insatta i de nya modellerna som har haglat över oss senaste året.

Amerigo är en väldigt traditionell sadel som inte direkt faller för mode och trender men när Masterclass släpptes för någon månad sedan blev i alla fall jag lite snopen. Nu kan man pimpa sin sadel med allehanda färger. Kul och snyggt i rätt konstellation.

Eftermiddagen ägnades åt att mäta, analysera och prova ut sadel till tre väldigt olika hästar. En Frieser, ett halvblod och en islandshingst. Det är alltid lika roligt att se Peter jobba. Vilket proffs han är och vilken fin hästkänsla han har. Baka ihop dessa egenskaper med en stor portion ödmjukhet så har du Peter Menet i ett nötskal.

Peter betonar ofta att vi inte kan lova att hästen ska öka sin prestation och sina resultat men vi kan lova att sadeln i alla fall inte kommer att hindra den. Kloka ord.