Neue Schule har en mängd prisbelönta bett som alla är framtagna för att hästen ska vara nöjd och avspänd. Deras mål är att hästens mun ska vara tyst och inte hålla på och krångla med bettet. Formen på betten är genomgående mjukare än andra bett och metallen (Salox) blir snabbare varm i hästens mun än något annat bett och är dessutom helt smaklös.

Nedan hittar du en mängd filmer om och av Neue Schule som besvara dina frågor.

https://www.youtube.com/channel/UC-S3Sk_0cUP0TGAgYOQO0gg

För många ryttare som har en sk "munhäst" har skillnaden blivit avgörande när de hittat rätt Neue Schule-bett. En stilla nöjd mun ger en avspänd nacke och fjädrande bakben. 

Man kan behöva hjälp med att prova sig fram. Hos oss kan du hyra ett bett under två veckor så att du i lugn och ro kan testa vilken effekt bettet ger och vilken typ av mundel respektive ringar du ska ha.  

De flesta mundelar finns med både rörliga stora och små ringar, D-ringar och jakt-ringar.

Storsäljarna är Turtle Top Flex och Turtle Top Tactio samt Verbinden som har en framskjuten mundel som uppmuntrar hästen att ta stödet längre fram.

Turtle Top är helt rund över tungan och skapar inget tryck över huvud taget. Ett utmärkt bett under inskolning och ett bett du alltid kan växla med som avlastar hästens mun.

Turtle Tactio skapar en tydlig signal över tungans mittdel och inte i ytterkanterna där hästen är känslig. Du får en mjuk och tydlig signal till hästen. Bettet hålls uppe med hjälp av vinkeln och hindrar hästens sväljreflex som annars stimuleras om bettet rullar nedåt. Mittdelen är väldigt platt och kräver väldigt lite utrymme i hästens mun så det fungerar även i munnar som är trånga.

Deras storlekar är lite annorlunda. XS motsvarar 10,8-11,8, S 11,8-12,8 osv. Måtten är såhär eftersom mundelen är rundad så det går inte att mäta tvärsöver. Alla bett finns i S-XL och en del även i XS.

Du betalar bettet när du hyr det och vill du inte behålla det efter två veckor så betalas allt utom 300,-  i hyra + frakt 66,- tillbaka.

Ring för information om du vill testa eller om du har frågor.

Ann-Charlotte Larsson 070 292 83 30