en-Stretch-tech

22/10/2018

Vi har haft förmånen att få testa en sadelgjord utvecklad i USA. Den är unik på det sättet att den är elastisk precis där den behöver vara det nämligen under bröstbenet. Vi har testat den på en mängd hästar. Vi har bara gott att säga. De flesta hästar trivs, slappnar av och andas bättre med en Stretch-tech. 

Väldigt många hästar jag provar ut sadel till har framskjutna skuldror. Det gör att stropparna hamnar för långt bak och inte där de ska vara. Hästar har ett tydligt ställe där gjorden vill lägga sig och ska placeras. Stretch-techens form gör att det här inte blir ett problem. 

Stretch-techen är försedd med en liner, dvs en underdel som är avtagbar. Den är monterad med kardborrfästen. Man kan välja olika liners. Läder, neopren eller syntetull. Alla dessa tre är lätta att hålla rena och väldigt följsamma.

 Men som med alla tillbehör så ska man naturligtvis se till att formen kommer att passa hästen men ska ha den på. Om hästen har extremt lite utrymme bakom armbågen så kanske en smalare gjord är att föredra. 

Full information finner ni här.

www.ridsmart.se